Dit is Mirjam

Mijn naam is Mirjam van Dijk. Net als jij waarschijnlijk, heb ik vele rollen. Ik ben moeder, dochter, partner, zusje, vrijwilliger, lesgever, collega, ondernemer en alles wat ik nog ga worden.

 

Missie
Het is mijn missie om zoveel mogelijk zwangere vrouwen en kersverse moeders een goed en realistische voorbereiding te geven op de zwangerschap, bevalling en het herstellen. Om te leren ontspannen en even bewust tijd vrij te maken voor jou en je kindje. Door het bieden van ontspanning in de zwangerschapsyoga, eerlijke informatie, zelfinzicht en de juiste oefeningen te bieden. Opzoek naar jezelf en vertrouwen op je eigen kracht.

 

Dat wens ik iedereen!

DSC_8494

Hoe het ontstond

Als eerste is mijn passie duidelijk geworden doordat ik een aantal jaren als kraamverzorgster mocht werken. Wat geweldig om ouders kennis te laten maken met hun pasgeboren kindje en het daarbij behorende verzorgen en het ouderschap. De zwangere vrouw, het bijzondere proces van de bevalling trok mij enorm aan en ik wist dat ik hier meer in wilde doen.

 

In 2019, 2021 en 2023 mocht ik zelf ervaren hoe het is om moeder te worden. Mijn prachtige inspirerende geliefde jongens Jefta, Amos en Sion werden geboren. De bevallingen van de jongens heb ik als oer krachtig en ontzettend inspirerend ervaren. Wauw wat was dit iets bijzonders. Zo mooi om te ervaren hoe sterk je lichaam en geest kan zijn!

 

Het moederschap vindt ik iets fantastisch, en ik weet dat ik gezegend ben dat ik het mee mag maken, maar het eerste jaar heb ik ook enorm moeten wennen aan het nieuwe leven.

 

Het moederschap kan soms ook verwarrend, vermoeiend en confronterend zijn. Het helpt verhalen te delen en naar elkaar te luisteren. Jij en ik zijn namelijk niet de enige met vragen.

 

Ik ben overtuigd van het belang dat vrouwen de mogelijkheid krijgen om elkaar in deze prachtige maar ingrijpende tijd te ontmoeten en te ondersteunen. 

 

Deze mogelijkheid wil ik bieden.

"De bevallingen van mijn kinderen heb ik als oer krachtig en inspirerend ervaren. De meest intense en waardevolle momenten in mijn leven."

Mijn wens

Al die tijd wist ik dat ik iets voor mijzelf wilde beginnen in en rondom de zwangerschap/geboorte en de baby. In die tussentijd heb ik helaas afscheid moeten nemen van het werken in de kraamzorg. De balans tussen privé en werk kon ik niet vinden met twee jonge kinderen. Ondertussen mag ik werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs en ben ik er achter gekomen dat het les geven, mijn eigen kennis en ervaringen delen en nieuwe dingen leren, ook onderdeel zijn van wie ik ben.

 

Het idee werd geboren. Mijn wens werd groter dan ooit te voren. Na de opleiding tot zwangerschapsyoga en bevalcursussen te hebben afgerond en bakken met passie, informatie en kennis ging ik aan de slag om prachtige lessen voor de zwangere vrouw en mama neer te zetten.

 

Genoeg over mij. Ik ben heel benieuwd wie jij bent. Hopelijk tot ziens.